<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

45 milliarder hackerangrep hver dag

AI og Russland er blant årsakene til den enorme økningen i hackerangrep mot USAs største bank, JPMorgan Chase.

  Publisert 18. jan. 2024 kl. 14.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  ANGRIPES: Jamie Dimon, adm. direktør i JPMorgan Chase, har en enorm avdeling som jobber med cybersikkerhet. Foto: Bloomberg

  Hver dag må JPMorgan Chase beskytte seg mot 45 milliarder hackerangrep. Det er dobbelt så mange som i fjor, skriver CNN.

  Cybersikkerhet har fått økt oppmerksomhet de siste årene, og den markante økning er et eksempel på utfordringene selskapene nå står ovenfor.

  JPMorgan Chase bruker nå 15 milliarder dollar hvert år på å styrke sikkerheten sin, og hele 62.000 ingeniører er ansatt på området, sier Mary Callahan Erdoes, konserndirektør for formuesforvaltning.

  – Vi har flere ingeniører enn Google eller Amazon. Hvorfor? Fordi vi må, sa Erdoes under en paneldebatt på Verdens økonomiske forum i Davos.

  – Bedragerne blir smartere, mer kyndige, raskere og sluere, la hun til.

  Ifølge CNN har banker i USA og Europa meldt om en økning i cyberangrep de siste årene. Etter at store deler av vesten innførte sanksjoner mot Russland, har angrepene derfra økt. I tillegg har den raske utviklingen av AI ført til med komplekse angrep.