<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Simployer kjøper svensk AI-rakett

HR-selskapet kjøper det svenske programvareselskapet AlexisHR. – Gjør at vi kan rette oss mot et raskt voksende SMB-marked, sier Simployer-sjefen.

  Publisert 13. feb. 2024 kl. 10.41
  Oppdatert 14. feb. 2024 klokken 07.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 204 ord
  NYTT OPPKJØP: Vigleik Takle, adm. direktør i Simployer og storeier Ferd kjøper det svenske AI-selskapet AlexisHR. Foto: Sveinung Bråthen

  – Det er en betydelig transaksjon, sier adm. direktør Vigleik Takle i Simployer.

  HR-programvareselskapet melder tirsdag at det kjøper svenske AlexisHR, i en transaksjon selskapet beskriver som «blant de største i selskapets historie».

  Takle beskriver AlexisHR som «svært attraktivt» men vil ikke ut med hva Simployer og største eier Ferd legger på bordet for å sikre seg det svenske programvareselskapet. 

  600 mill.

  Simployer omsatte i fjor for 550 millioner kroner, og inkludert AlexisHR, skal samlede repeterende inntekter (ARR) være på rundt 600 millioner i det fusjonerte selskapet.

  Oppkjøpet er ifølge selskapet selv en betydelig milepæl i jakten på å bli en ledende nordeuropeisk leverandør av HR-programvare.

  «Oppkjøpet gjør at vi effektivt kan rette oss mot et raskt voksende nordeuropeisk SMB-marked. Ved å integrere AlexisHRs løsninger i produkttilbudet, kan vi tilby kundene mer moderne, brukervennlige og omfattende HRM-løsninger», sier Takle i en melding.

  Brukervennlig

  AlexisHR ble grunnlagt i Sverige i 2019 og har vokst fra scratch til rundt 50 millioner i omsetning på AI-basert kundehåndtering og strømlinjeformede HR-operasjoner.

  Takle sier fusjonen vil gi eksisterende og nye kunder et bredere og bedre produkttilbud, der moderne teknologi og brukervennlighet kombineres med mangeårig HR-kompetanse.

  Simployer har tidligere gjort oppkjøp i Sverige. Tidligere Tholin & Lasson, Netcompetence, &frankly and Edge HR er i dag en del av Simployer Group.