<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre store AI-favoritter

Cathie Woods investeringsdirektør Tasha Keeney mener selvkjørende biler er en «28.000 milliarder dollar-mulighet.»

Publisert 11. mars 2024 kl. 14.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
LIKER TESLA: Ark Invest-gründer og-sjef Cathie Wood. Foto: NTB

Investerings- og strategidirektør Tasha Keeney hos det Cathie Wood-dominerte og teknologifokuserte Ark Invest plukker i et intervju med CNBC ut sine foretrukne aksjer i AI-universet (kunstig intelligens).

– Det meste av det vi forventer kan faktisk tilskrives AI, sier hun.

Keeney anslår overfor kanalen at børsverdiene direkte tilknyttet innovasjon vil stige til 220.000 milliarder dollar innen utgangen av inneværende tiår, opp fra 15-20.000 milliarder dollar i dag. 

– Tesla-forsprang

Hun trekker frem selvkjørende biler og droner som attraktive investeringsmuligheter.

– Selvkjørende biler kjører allerede i store byer over hele verden i dag. Vi tror dette vil skaleres opp i løpet av de neste ti årene, og at denne muligheten alene kan utgjøre 28.000 milliarder dollar i selskapsverdier da teknologien vil være veldig disruptiv, sa hun til CNBCs «Street Signs Asia» før helgen.

PLUKKER AI-FAVORITTER: Ark Invest-direktør Tasha Keeney. Foto: LinkedIn

Bakgrunnen for at Tesla er en stor Cathie Wood-favoritt er nettopp posisjonen innen selvkjørende biler.

– Selvfølgelig er det ikke perfekt ennå, og teknologien roter det fortsatt til i spesifikke scenarier. Men det vi stoler på her er datafordelen Tesla har, og det er veldig viktig i AI generelt, forklarer Keeney, og peker videre på at Ark Invests kursmål på 200 dollar nå er til vurdering. Fredag sluttet aksjen på drøye 175 dollar.

– Kutter kostnader

Innen droner er særlig AeroVironment og Kratos Defense and Security Solutions på Ark Invest-radaren.

Kratos lager forsvarsteknologi som jetdrevne dronesystemer, mens droneprodusenten AeroVironment ifølge Keeney «lenge har vært en leder innen overvåkningsteknologi.» Ark Invest-direktøren understreker overfor CNBC at droneteknologi kan anvendes i andre sektorer enn de rent forsvarsrelaterte, og viser til Walmarts samarbeid med droneleverandørene Zipline og Alphabet-støttede Wing.

– Til syvende og sist kutter dette kostnader for sluttbrukeren, sier hun.