<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tiktok-ere saksøker amerikanske myndigheter

Åtte innholdsprodusenter på Tiktok går med selskapets støtte til sak mot amerikanske myndigheter på grunn av loven som kan forby det populære sosiale mediet.

Publisert 15. mai 2024 kl. 13.54

Ifølge advokatene til de åtte krenker den føderale loven deres rett til ytringsfrihet, nedfelt i det første grunnlovstillegget. Deres innvendinger mot loven ligner de som Tiktok selv trakk fram i sitt søksmål i forrige uke. Saken kan gå helt til høyesterett. Den nylig vedtatte loven gir morselskapet, kinesiske Bytedance, ett år på å selge seg ut.

En talsperson for Tiktok opplyser at selskapet dekker de juridiske kostnadene knyttet til søksmålet, som er fremmet for en domstol i hovedstaden Washington.

I en uttalelse fra justisdepartementet heter det at lovgivningen som kan forby Tiktok, «tar for seg kritiske nasjonale sikkerhetsproblemer på en måte som er i samsvar med det første grunnlovstillegget og andre grunnlovsmessige begrensninger».

– Vi ser fram til å forsvare lovgivningen i retten, heter det.

Bak det nye søksmålet står blant annet en storbonde fra Texas som har vært med i en reklamefilm for Tiktok, en mann i Arizona som ønsker å spre bevissthet om LGBTQ-spørsmål og en person som selger hudprodukter via Tiktoks kommersielle plattform.

Ifølge søksmålet er innholdsprodusentene «avhengige av Tiktok for å uttrykke seg, lære, kjempe for sine saker, dele meninger, skape fellesskap og til og med å livnære seg».

(NTB)