<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tesla er den nye meme-aksjen

Den legendariske obligasjonsinvestoren Bill Gross sammenligner kursutviklingen i Tesla med favorittaksjer på sosiale medier.

Publisert 10. juli
Oppdatert 10. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 370 ord
INVESTORLEGENDE: Bill Gross. Foto: NTB

Etter noen svake måneder tidligere i år er Tesla-aksjen nå inne i en oppsiktsvekkende seiersrekke. I løpet av ti handelsdager siden 24. juni har aksjen steget nesten 44 prosent.

Investorlegenden Bill Gross er likevel ikke imponert.

«Tesla oppfører seg som en meme-aksje — svake fundamentale forhold og en kurs som går rett opp. Det ser ut til å dukke opp en ny meme-aksje annenhver dag nå, og for de fleste er det «pump and dump» som gjelder», skrev den tidligere investeringsdirektøren og medgründeren av Pimco ifølge CNBC i et innlegg på X tirsdag. 

Gjorde GameStop-klipp

En viktig bidragsyter til den sterke Tesla-oppgangen var en oppdatering som viste at elbilprodusenten leverte 443.956 biler i løpet av andre kvartal. Dette var 4,7 prosent færre enn i samme periode i fjor, men likevel 1,8 prosent over FactSet-konsensus på 436.000 biler.

80-årige Gross – i sin tid var den mest innflytelsesrike investoren i det amerikanske obligasjonsmarkedet – synes ikke Tesla-oppdateringen var nok til å rettferdiggjøre de seneste dagenes oppgang, og sammenligner aksjen med Chewy, Zapp og den «gamle favoritten» GameStop. 

Chewy fikk nylig meme-status etter at traderen YouTube-personligheten Keith Gill – kjent som «Roaring Kitty» – kjøpte en betydelig eierandel i den nettbaserte dyrebutikken.

CNBC viser til at Gross i 2022 handlet i GameStop- og AMC-opsjoner for å sikre raske gevinster, og samtidig karakteriserte dem som «lottoaksjer.»

– En betydelig vending

I motsetning til den legendariske obligasjonsinvestoren tror Wedbush-analytiker Dan Ives at andre kvartal var et vendepunkt for Tesla. I forrige uke høynet han sitt 12 måneders kursmål fra 275 til 300 dollar.

«Etter en veldig ustabil start på 2024 for Tesla tror vi etterspørselen har gjort en betydelig positiv vending med større enn forventede leveranser i andre kvartal. Dette markerer et stort vendepunkt for «bull-caset» frem mot andre halvår 2024/2025», skrev Ives i et kundenotat.

«Med de fleste priskuttene bak oss og en stabilisering av elbiletterspørselen globalt, spesielt i Kina, tror vi Teslas målsetning om 2 millioner biler årlig bør nås i løpet av de kommende kvartalene», fortsatte han.

Tesla stiger bare svakt så langt i onsdagens handel, og står i 262,32 dollar. Ives ser dermed en oppside på 14 prosent fra dagens nivåer. Så langt i år er Tesla nå opp rundt 6 prosent.