<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Telenor sier opp 200 ansatte

Telenor omstrukturer selskapet og sier opp 200 ansatte. – Det er helt nødvendig at vi fornyer oss, sier administrerende direktør Birgitte Engebretsen.

  Publisert 24. jan. 2023 kl. 09.27
  Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 10.00
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 265 ord
  Administrerende direktør Birgitte Engebretsen i Telenor Norge Foto: Telenor

  Saken oppdateres.

   

  Telenor skal kvitte seg med seks prosent av arbeidsstaben og sier opp 200 stillinger i Norge, fremkommer det av en melding fra selskapet tirsdag.

  Ifølge meldingen skal selskapet omstrukturere selskapet, noe som vil føre til bemanningsreduksjon på 200 av selskapets 3250 ansatte. Ledere i selskapet kan virke å bli berørt, ettersom Telenor nå skal etterstrebe flatere struktur.

  – Endringene vi nå gjennomfører innebærer at vi får færre ledere og flatere struktur, samt at roller og arbeidsmåter blir endret for at vi skal levere på de målene vi har satt oss. Omstillingsprosesser som dette er krevende for de berørte.

  Målet er å forenkle selskapsstrukturen og øke verdiskapingen til selskapet. De ansatte som blir oppsagt vil få tilbud om en sluttavtale med omstillingsbistand, heter det i meldingen.

  – Det er likevel helt nødvendig at vi fornyer oss og skaper økt verdi for kundene, samtidig som vi ivaretar Telenors konkurransekraft i en utfordrende tid preget av høy makroøkonomisk usikkerhet, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør for Telenor Norge.

  Kostnadsfokus

  – Vi har et behov for kostnadsfokus i en situasjon der prisnivået på mange av våre innsatsfaktorer har økt kraftig, sier Engebretsen.

  Nyheten kommer etter at Telenors konkurrent Telia tidligere denne måneden delte at de planlegger kutte 70 stillinger. Administrerende direktør Stein-Erik Vellan sa selskapet var nødt til å gjøre endringer for å holde seg konkurransedyktige. 

  De store teknologiselskapene i USA har også foretatt massive kutt i bemanningen. Google , Microsoft , Meta har alle sagt opp et femsifret antall ansatte. Spotify fikk seg en solid opptur på Wall Street mandag etter selskapet delte at det skulle kutte seks prosent av staben.