<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Her ligger det enorme verdier for oss

Fibersalg frigjør nesten 11 milliarder kroner for Telenor. Infrastruktur-direktør Jannicke Hilland ser store muligheter.

    Publisert 2. feb. 2023 kl. 19.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 154 ord
    Skal finne milliarder i Telenors tårn og kabler
    02.02.2023 Telenor frigjør nesten 11 milliarder kroner i kontanter når de nå selger 30 prosent av sitt norske fiberselskap til London-baserte KKR og Oslo Pensjonsforsikring. Vi snakker med Telenors nyutnevnte infrastruktursjef, Janicke Hilland, om dealen og hva mer som kan bli solgt - og om stigende renter kan legge kjepper i hjulene.

     

    Telenor la torsdag morgen frem tall for fjerde kvartal, og selv om strømregningen steg med én milliard i fjor og andre kostnader tikket oppover, leverte selskapet et stabilt resultat med økte inntekter.

    Ett forretningsområde Telenor håper skal bidra til fremtidige inntekter, er infrastruktur. 

    – Satsningsområdene er kommunikasjonstårn, fiber og datasentre. Dette er virksomhet Telenor alltid har drevet med, men som nå er skilt ut i en egen enhet. (...) Det ligger enorme verdier for oss i å videreutvikle den digitale infrastrukturen som er en forutsetning for det grønne skiftet, sier infrastruktur-direktør Jannicke Hilland til Finansavisen.

    Noe av disse verdiene ble synliggjort da Telenor inngikk en avtale med KKR og Oslo Pensjonsforsikring om salg av en tredjedel av den norske fibervirksomheten. Telenor varslet tidligere denne uken at transaksjonen, som frigjør nesten 11 milliarder kroner for selskapet, er fullført. 

    Fibersalget bidrar til nesten fire milliarder i tilbakekjøp av egne aksjer og ikke minst mer enn 13 milliarder kroner i utbytte.