<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Telenor i fusjonssamtaler med konglomerat

Telenor er i samtaler med CK Hutchison om å slå sammen virksomhetene deres i Danmark og Sverige, i følge personer som er kjent med saken.

Publisert 16. mars 2023 kl. 19.31
Oppdatert 16. mars 2023 klokken 19.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
MULIG FUSJON: Telenor er i samtaler med et konglomerat basert i Hong Kong. FOTO: Bloomberg

 

Telenor er i samtaler med konglomeratet CK Hutchison om potensielle fusjoner for virksomhetene deres i Danmark og Sverige, i følge personer som er kjent med saken.

CK Hutchison er et multinasjonalt konglomerat som har hovedkontor i Hongkong og driver med alt fra telekommunikasjon, til finanstjenester og detaljhandel. Blant annet eier det Three's operasjoner i Storbritannia, Irland og andre europeiske land.

Det er også blitt holdt diskusjoner mellom CK Hutchison og andre nordiske partnere, ifølge Financial Times, som la til at diskusjonene var i en tidlig fase, og ingen endelig beslutning var tatt.

I Danmark er Telenor den nest største operatøren, mens i Sverige er det tredje størst etter størrelse.

CK Hutchison svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar, mens Telenor avslo å kommentere.

– Vi kommenterer ikke spekulasjoner eller rykter relatert til vår virksomhet, sa en talsperson for Telenor i en e-post til Reuters.

Storbritannias største

CK Hutchison sa senere i en kommentar torsdag at det var nær å sikre en avtale mellom Three og Vodafone, som ville skape Storbritannias største mobiloperatør.

Canning Fok, adm. direktør i CK Hutchinson, sa at selskapet hadde vært «i store diskusjoner» med Vodafone. Three og Vodafone vil «fullføre alt som er nødvendig for å nå en konklusjon», sa han.

– Jeg håper det vil komme tidligere, ganske snart...[som] vil gjøre det mulig for oss å virkelig kunne konkurrere mye bedre mot de store aktørene i det britiske markedet, sa Fok på en pressekonferanse for selskapets årsresultater.

Vodafone UK og Three UK er for tiden Storbritannias tredje og fjerde største mobiloperatører. 

Under de foreslåtte vilkårene for sammenslåingen, ville Vodafone eie 51 prosent av det kombinerte selskapet og CK Hutchison 49 prosent.