<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler millionbot til Telenor

– Kan svekke konkurransen i markedet, mener Nkom, som ser alvorlig på saken.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 08.12
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 08.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    Telenor-konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Iván Kverme

     

    Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler et gebyr på 7 millioner kroner til Telenor for brudd på kravet om likebehandling.

    De mener at Telenor har brutt kravet ved at de ikke har gitt en grossistkunde samme informasjon som de har gitt til sin egen mobilvirksomhet. Informasjonen var nødvendig for å kunne delta i en offentlig anbudskonkurranse, opplyser de i en pressemelding.

    — Vi ser alvorlig på dette, og saken har avdekket at Telenors rutiner for å sikre likebehandling ikke har vært tilstrekkelig innarbeidet i virksomheten. Fraværet av rutiner og kontrollmekanismer innebærer en betydelig risiko for at utfordrere ikke kan konkurrere på like vilkår som Telenor selv, sier fungerende avdelingsdirektør for marked og tjenester i Nkom, Kenneth Olsen.

    Telenor, som er en dominerende aktør i mobilmarkedet, er pålagt å la andre mobilselskaper som ikke har eget mobilnett, bruke deres. Grunnen til det er at man skal sikre god konkurranse, skriver Nkom.

    Kravet innebærer at Telenor skal behandle konkurrende selskaper på samme vis som sin egen virksomhet.

    – Dette er egnet til å svekke konkurransen i markedet, legger Olsen til. 

    Telenor vil nå gå gjennom Nkom-varselet.

    – Vi har mottatt varsel om vedtak fra Nkom og vil nå bruke tid på å gjennomgå detaljene før vi uttaler oss, sier kommunikasjonsdirektør Hanne Knudsen til Finansavisen.