<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britisk kjempe kutter opptil 55.000 stillinger

Den britiske bredbåndskjempen BT Group planlegger å kutte mellom 30 og 42 prosent av alle stillingene i selskapet. 

Publisert 18. mai 2023 kl. 10.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 368 ord
KUTTES: I fjor sommer opplevde BT Group sin første nasjonale streik siden 1987, Nå tar ledelsen grep og skal kutte rundt 40 prosent av staben frem mot 2030.  Foto: Bloomberg

Sjefen for Storbritannias største bredbånds- og mobilleverandør, Philip Jansen, kunngjorde torsdag at selskapet planlegger å kutte opptil 55.000 jobber globalt i løpet av tiåret for å spare kostnader, melder BBC. 

Til sammen vil selskapet at antall ansatte skal falle til mellom 75.000 og 90.000 innen 2030, ned fra dagens cirka 130.000 ansatte. Som tilsvarer en reduksjon på mellom 30 og 42 prosent av arbeidsstokken. 

– Lang landingssone

Ifølge Jansen er kuttene en del av et allerede et eksisterende program, som inkluderer 30.000 entreprenører som er ansatt for å bygge fibernettverket i løpet av de neste årene, skriver Reuters.

– Det er et rullerende program, men det er en fem til syv år lang landingssone, sa Jansen til fremmøtte journalister da han la frem tallene for første kvartal som viste et resultatfall på 12 prosent. 

Videre hevder Jansen at den «nye» BT Group vil være en slankere virksomhet med en lysere fremtid. 

Selskapet har som også som mål å kutte kostnadene med 3 milliarder pund innen 2025. 

KUTTER: BT Group skal kutte utgiftene med inntil 3 milliarder pund frem mot 2025. Foto: Bloomberg

Vodafone kuttet 10 prosent

Kuttene til BT kommer bare en dager etter at konkurrenten Vodafone kunngjorde at de ville kutte opptil 11.000 stillinger i løpet av de neste tre årene – som tilsvarer 10 prosent av arbeidsstyrken til selskapet. 

Ifølge en talsperson for BT vil selskapet trenge rundt 15.000 færre ansatte når de er ferdige med å utvide fibernettverket. Og når nettverket går over fra kobber til fiber, vil det bli mer pålitelig og kreve færre personer for å vedlikeholde begge nettverkene, skriver BBC. 

I tillegg mente talsmannen at med nyere og mer effektiv teknologi, inkludert kunstig intelligens, vil det gjøre at man trenger færre personer for å betjene kundene.

En av de som kanskje skal bli byttet ut er konsernsjefen Phillip Jansen. I april gikk det hvertfall rykter om at selskapet hadde tatt opp jakten etter etterfølgeren til Jansen, som har sittet ved roret siden 2018.