<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Camilla Stoltenberg
FHI-Stoltenberg: Rike land får for mange vaksinedoser
Rike land som Norge tar en for stor del av vaksinekaka, og det kan være med på å forlenge pandemien, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.
Stoltenberg: Vil være forsiktig med å være optimist
Coronatallene denne uken viser en liten nedgang. FHI-direktør Camilla Stoltenberg vil likevel være forsiktig med å være optimist.
– Ikke plan om nye tiltak før jul
Folkehelseinstituttet planlegger ikke nye koronatiltak før jul, sier Camilla Stoltenberg. Men situasjonen kan endre seg raskt, og ingenting kan utelukkes.
Stoltenberg: – Vi bør være bekymret
Det er grunn til å være bekymret for den nye coronavarianten omikron, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg.
FHI: Mulig at omikron har kommet til Norge
Omikronvarianten av coronaviruset er ikke påvist i Norge ennå, men det er en mulighet for at den har kommet også til Norge uten at den er påvist.
Alle som reiser inn til Norge må registrere seg fra neste fredag
Regjeringen skjerper innreisetiltakene og kontrollen ved grensene neste uke. Da må alle registrere seg før innreise, og det blir krav til testing.
Anbefaler gjenåpning
Regjeringen bør ved månedsskiftet gå videre i sin gjenåpningsplan til en «Normal hverdag med økt beredskap», mener Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.