<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
abelia
AI krever politisk handling
Å overlate komplekse teknologipolitiske diskusjoner til EU er en norsk paradegren. Det er på tide at vi engasjerer oss aktivt når kjørereglene for AI skrives, skriver Øystein E. Søreide i Abelia.
Forskning lønner seg
En investert krone i forskning gir to kroner tilbake. Likevel velger norske bedrifter å investere stadig mindre i forskning, skriver Øystein E. Søreide i Abelia.
Både praktisk og kunstig intelligens må til
Vi blir færre arbeidsføre, og må snakke om hva vi skal prioritere bort. En start er å anerkjenne både praktisk og akademisk intelligens, skriver Øystein E. Søreide og Jo Eikeland Roald i Abelia.
Skal IT-folk være redd for jobbene sine nå?
Er de store nedbemanningene i store amerikanske IT-selskaper et signal om at vi bør vente det samme i Norge? Det korte svaret er nei, skriver Birgit Abrahamsen og Jo Eikeland Roald i Abelia.
Teknologinæringslivets vekstplan for Norge
Teknologibasert næringsliv er avgjørende for Norges fremtid, men som nasjon har vi på mange områder blitt en digital sinke, skriver Abelia.
Strålende, Støre!
Statsministeren plukket den antatt beste kandidaten som ny statssekretær. Akkurat slik det er ved innleie av konsulenter, ifølge Tore Frellumstad i Abelia.
Livsviktig eksportsatsing
Skal regjeringen nå målet om å øke fastlandseksporten med 50 prosent innen 2030, må den satse på helseindustrien, skriver Øystein E. Søreide og Tarje Bjørgum i Abelia.