<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
aframax
Skipsverdiene opp 94 prosent
Bulkskip har falt i verdi, mens tankskip har steget kraftig i verdi.
Tidenes trippel i tank
Det går så det griner i tankmarkedet. Nå tjener en VLCC, en aframax og en suezmax alle over 100.000 dollar dagen. Frontline og Hafnia er tankfavorittene til Arctic-analytiker Lars Bastian Østereng.
Henter penger til ny shippingsatsing
ADS Maritime henter 100 millioner i en emisjon som er garantert av hovedaksjonær Bjørn Tore Larsen. Nå skal investeringsselskapet kjøpe skip.
Bølgete for skipsreder
Shippingkonsernet Bergshav opplever bølger i markedet. Mens gassfrakt trekker oppover, er det endelig i ferd med å løsne for tank etter to forferdelig år.
Suzmax- og aframax-ratene til himmels
Ratene i suezmax- og aframax-segmentene har skutt kraftig i været den seneste uken. På strekningen fra Østersjøen til Kontinentet er det blitt sluttet aframax-er helt oppe i 200.000 dollar dagen.
Produkttankratene til himmels
Produkttankratene har gått rett til værs etter at Russland invaderte Ukraina. VLCC-ratene er tilbake på depressive nivåer igjen etter en kortvarig oppgangsperiode.
Ratene kraftig i været
Ratene i tankmarkedet stiger på bred basis etter den russiske invasjonen i Ukraina. Den største effekten ser man i nærområdet til konflikten.