<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
afrika
Landet er tomt for dollar
Det står varer for over 95 milliarder kroner på lager og valutakrisen i landet skaper stortrøbbel for importørene.
– De bruker Afrika som en bensinstasjon
EU frir til Afrika for å skaffe gassen Russland ikke lenger leverer. Tenketanken Power Shift Africa gir Tysklands forbundskansler Olaf Scholz beskjed om at kolonitiden er over.
Milliardbot til Glencore for bestikkelser i Afrika
Glencore må betale 280 millioner pund for å ha brukt bestikkelser for å styrke oljefortjenesten i fem afrikanske land, ifølge domstol.
Afrikas verdifulle metaller kan bli en ny forbannelse for de fattige
Oljeutvinning i Afrika brakte lite godt med seg for fattige. Nå kan Afrikas metallrikdom føre til nye miljøskader, rettighetsbrudd, korrupsjon og økt ulikhet.
Kontraktsdryss til over 1,15 milliarder
Flere DOF-fartøyer er tildelt nye oppdrag i Middelhavet, Nordsjøen, Afrika og Mexicogulfen til en samlet verdi av mer enn 1,15 milliarder kroner.
– Vanskelig å være optimist
Milliardene forsvinner fra utviklingsland til såkalte trygge havner i OECD-land. Men Norfund gir gass med investeringer i afrikansk kraftutbygging og næringsmiddelindustri.
Norge øker støtten til matsikkerhet i Afrika
Norge bidrar med 100 millioner kroner til Den afrikanske utviklingsbanken. Krigen i Ukraina, klimaendringer og pandemien har forsterket matkrisen i Afrika.