<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
antarktis
– Det er et worst case scenario for oss
Hurtigruten har 2 milliarder i cash, men varer coronapandemien ett år til må nye penger inn. 
Enorm interesse for turer til arktiske strøk
Coronaviruset la en demper på 2020 for Nansen Polar Expeditions. 2021 og 2022 er imidlertid i ferd med å fylles opp. Betalingsvilligheten er høy for ekspedisjonsturer til polare strøk.
Ekspertenes drømmereiser: Syv magiske reiseruter
Vi spurte syv reiseeksperter om deres drømmereiser. Svarene spenner fra Sør-Afrika, til Peru og Kina, og fra vulkaner til sjøløver og portvin.
Karin Strand har vært 140 ganger i Antarktis og ekspedisjonsleder på NRKs «Svalbard minutt for minutt».
Ekspedisjoner med cruisebåter har tatt helt av. Nesten 50 prosent flere reiser til Antarktis nå enn for ti år siden. I nord er veksten på nærmere 30 prosent på ett år. NRKs serie «Svalbard minutt for minutt» kan øke presset ytterligere.
Møtte veggen i Dronning Maud Land
Fjellklatrerne Ivar Tollefsen og Robert Caspersen har drømt om østveggen på Gessnertind siden 1994. I desember gjorde de sitt første forsøk på den tusen meter høye fjellveggen.
Lekket klimarapport: All permafrost kan begynne å tine
Klimaendringene kan tine enorme mengder permafrost, ifølge et utkast til en ny IPCC-rapport. Opptiningen fører til store utslipp av klimagasser fra bakken.
Hurtigruten henter to nye direktører