<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
biontech
Ny vaksine mot omikronvarianter kan bli godkjent til høsten
EUs legemiddelbyrå (EMA) tar i løpet av høsten sikte på å godkjenne en ny vaksine mot to omikronvarianter av coronaviruset.
God mandag for fornybaraksjer
«Grønne» aksjer ventes å tjene på USAs planlagte skattelettelser og subsidier. Blant annet fikk First Solar et kraftig kursløft mandag.
Corona, krig og krakk
BioNTech var blant mandagens amerikanske børsvinnere, og våpenprodusentene fortsetter å tjene på Natos opprustning. Bitcoin-kursen falt derimot.
Pfizer: – Forbedret vaksine gir bedre beskyttelse mot supersmittsom omicron
– Vi har to veldig sterke omicron-tilpassede kandidater som gir en betydelig høyere immunrespons, sier Pfizer-sjef Albert Bourla.
Vaksineaksjer igjen i vinden
Både apotekkjeder og vaksineselskaper tjener på at coronapandemien fortsetter med ufortrøden styrke. Maskinvareprodusenter sliter derimot med økt makroøkonomisk usikkerhet.
Covid-vaksine ga overskudd på 100 mrd kroner
Det tyske legemiddelselskapet Biontech, som sto bak den første coronavaksinen som fikk godkjenning i Europa, hadde rekordoverskudd i 2021.
Merkelige markedsbevegelser
Rentemarkedet signaliserer en kraftig oppbremsing i verdens største økonomi, men både makrotall og kvartalsrapporter fortsetter å overraske positivt.