<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
bjørn erik sættem
– Kan ikke huske sist gang dette skjedde
Fallende langrenter har endelig fått fart på de lange obligasjonsfondene. Et av dem var blant Nordnet-kundenes mest kjøpte i november.  
Investorer brenner seg på bransjefond
– Temafond ligner mer på en markedsføringsgimmick. Du får god avkastning i visse perioder, som fremstår fryktelig attraktivt for investorer, sier Leif Eriksrød.
Høy rente kan gi lavere skatt på aksjer
– De færreste skjønner et kvekk av skjermingsrente og skjermingsfradrag, sier Bjørn Erik Sættem i Nordnet. Men i år kan nettopp dette gi deg lavere skatt på aksjegevinstene dine. 
Feil om indeksfond
Vi i Nordnet er glade for at åtte av de ti mest eide fondene blant våre kunder i Norge er indeksfond, skriver spareøkonom Bjørn Erik Sættem.
Eksperter advarer om AI-boble
Kunstig intelligens har gitt et kraftig løft for teknologiaksjene. – Det er en risiko for en ny boble igjen, sier toppforvalter Filip Boman.
Slik får du best avkastning på sparingen
Skal du få høyest mulig avkastning på aksje- og fondssparing etter skatt, lønner det seg å velge riktig kontoløsning. 
Trosset eget råd – gikk på valutatap
Bjørn Erik Sættem i Nordnet anbefaler normalt ikke valutasikring til kundene, men veddet selv på kronestyrkelse i fjor høst. Det har gått dårlig så langt.