<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
christian lie
Aksjer og renter i asynkron tango
Hvordan påvirkes egentlig aksjer av renter, og er det nå en fare for at videre renteoppgang kan knekke aksjemarkedet, spør Christian Lie, sjefstrateg i Formue.
Kan du jobbe deg til høyere avkastning?
Mange akademiske studier har vist at økt aktivitet og hyppige transaksjoner, utløst av uttalelser fra «eksperter», som oftest reduserer avkastning over tid. Hensikten med en portefølje er at byggeklossene skal kompensere for hverandre, sånn at totalen svinger mindre – spesielt i dårlige tider.
Kunstig intelligens: Du er herved advart
De neste årene vil bli (vel) spennende, men det hersker liten tvil om at både politikere og samfunnet ellers må holde tungen rett i munnen, skriver sjefstrateg Christian Lie.
Når teknologi får en IQ på 1.500
Selv om utfallsrommet for kunstig intelligens (AI) er både stort og uoversiktlig, er det liten tvil om teknologiområdets potensial til å gjøre fremtiden lysere, skriver Christian Lie, sjefstrateg i Formue.
Gjeldselefanten i statsrommet
Mange av oss er overrasket over at den heftigste renteoppgangen på førti år ikke har utløst en større økonomisk nedtur, skriver Christian Lie, sjefstrateg i Formue.
Bør du ha alle pengene i aksjer?
Er du ukomfortabel med å ha alle pengene i aksjemarkedet, er sannsynligheten stor for at et samarbeid med en god rådgiver kan bli verdifullt over tid. Samtidig er argumentene gode for at aksjer de neste årene vil gi lavere avkastning enn de siste 30-40 årene. 
– Dette bør være en «wake up call»
Risikoen i finansielle investeringer vil ikke lenger handle bare om makroøkonomi, selskapsinntjening, inflasjon og renter, men også påvirkning fra ekstremvær, hetebølger og endringer i politiske rammebetingelser tilknyttet klimaendringene.