<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
co2-utslipp
Nordmenn vil bygge grønt stålverk for 42 milliarder
Tore Ivar Slettemoen og Dag Moxnes står bak Blastr Green Steel, som vil gjøre en av verdens skitneste industrier litt renere med et finsk stålverk.
Tidenes Dreamliner-ordre
United Airlines har bestilt 100 fly – med opsjon på 100 til – i den største Dreamliner-ordren Boeing har mottatt noensinne. 
Kanadisk provins gir seg selv lov til å bryte loven
Den oljerike kanadiske provinsen Alberta har vedtatt en lov som åpner for å nekte å følge føderale lover, for eksempel i spørsmål om utslippskutt.
Lite troverdig klimamål
Å øke utslippskuttene fra 50 til 55 prosent er lite troverdig når vi hittil bare har kuttet 4,7 prosent, skriver Guro Elgheim Sivertsen i SpareBank 1 SR-Bank.
– LNG-kjøret kan gi farlig høye utslipp
Forskningssamarbeidet Climate Action Tracker mener «hele verdens» LNG-jakt kan løfte CO2-utslippene til farlige nivåer.
– De bruker Afrika som en bensinstasjon
EU frir til Afrika for å skaffe gassen Russland ikke lenger leverer. Tenketanken Power Shift Africa gir Tysklands forbundskansler Olaf Scholz beskjed om at kolonitiden er over.
Tall, ikke vilkårlige ESG-historier
Toppledernes bonuskutt fikk mest oppmerksomhet i årets eierskapsmelding. Mye viktigere er kravene til klimarapportering, skriver Anders Lier i Energi.AI.