<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
datasenter
Kryptoutvinning – ikke det samme som datasentervirksomhet
Kryptoutvinning har ingenting med datasenterindustrien å gjøre, skriver styret i bransjeforeningen Norsk Datasenter Industri, som ønsker ordningen med redusert elavgift videreført.
Kryptopopulisme svekker sikkerhet og næringsutvikling
Å være vertskap for kritisk og strategisk infrastruktur som datasentre er et fortrinn for Norge. Hvorfor forsøker regjeringen å jage næringen på dør, spør Abelia-topp Øystein E. Søreide.
Kryptoselskap flyttet til billig strøm – fabrikkeier i Vaksdal konkurs
Selskapet Kryptovault, som har drevet i de gamle lokalene til Dale Fabrikker i Vaksdal, flytter til Nord-Norge. Dermed begjærer Dale Fabrikker oppbud.
– Vi kan oppnå attraktiv finansiell avkastning
Telenor vil utforske partnerskap for eiendeler innen infrastrukturvirksomheten.
Strømprisene driver datasenter nordover
Datasenteret Kryptovault, som utvinner kryptovaluta, flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge på grunn av strømprisene.
Får nytt datasenter til 630 millioner
Da datasenterselskapet Green Mountain fikk nye eiere i fjor, la det umiddelbart planer for ekspandering internasjonalt. Nå har det fått sitt første datasenter utenfor Norge.
Tror strømprisen sender industriprosjekter nordover
Æge Energy forteller om stort trykk fra aktører som vil etablere datasentre og andre kraftkrevende industrier. Flere av dem ser nordover på grunn av strømprisen.