<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
diversifisering
Connectum-sjef kritiserer dyre «trygge havner»
Richard Stott i rådgivningsselskapet Connectum mener ingenting slår en «kjedelig» portefølje med aksjer og obligasjoner, selv i vanskelige tiår.
Forberedt på effekten av nye coronagrep
Daglig leder Hugo Andrè Pettersen i Alemo styrer unna reise- og utelivssektoren. Han har derimot tro på forsikrings- og shippingaksjer.
60/40-porteføljen er (ikke) død!
Trygge obligasjoner med fast rente er blitt mindre viktige for langsiktige investorer, men rentepapirer burde fortsatt inkluderes i porteføljen.
Glem høyt ratede statsobligasjoner
Finansco-forvalter Christian Kallevig Arnesen mener nordiske høyrenteobligasjoner, bærekraftinvesteringer, globale indeksfond og verdiaksjer gir bedre risikojustert avkastning, gitt dagens lave rentenivå.
Pass deg for denne typen aksjer
I jakten på aksjeavkastning er det fristende å fokusere på oppsidepotensialet. En vel så god strategi er å begrense risikoen for permanente verditap, skriver Oddbjørn Dybvad i REQ Capital.
Anbefaler vekstmarkeder
Vekstmarkedene er billigere enn sine utviklede motparter, og risikoen er langt lavere enn det mange tror, ifølge Forvaltningshusets investeringsdirektør.
– Alltid greit å eie aksjer i monopoler
Henrik Langum i Griff Kapital liker bredt diversifiserte porteføljer, men har særlig tro på «monopoler» som Facebook, Amazon og Google.