<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
eksportprisen 2019
Restech traff blink med luftkanon
INDUSTRI: Restechs linekastere finnes i dag ombord på redningsfartøy over hele verden. Nå får stadig flere opp øynene for kanonen som arbeidsverktøy.
Fra tapssluk til eksportsuksess
MAT OG DRIKKE: Nærmere 75 millioner kroner kostet det før overskuddene begynte å komme. Nå sender Kristoffer Stensruds småskalabryggeri fire av ti ølkasser til utlandet.
Selger til 65 land med 12 ansatte
INDUSTRI: Hverken dårlige veier, finanskrise, kronekurs eller lang vei til skattekontoret har klart å ta knekken på nisjeprodusenten Normec.
Tunge tonn inn i vindkraft
INDUSTRI: Vindbransjen er blitt et av de viktigste markedene for hjørnestensbedriften Tizir i Hardanger. Oppimot halvparten av jernproduksjonen går nå til å lage vindmøller.
Har tjent 80 mill. på seks år
Dirtybits spillserie har nådd 120 millioner nedlastinger og har vært mer populær enn både Facebook og Google i AppStore i USA. 2018 ble et nytt rekordår for selskapet.
Cambi har vokst frem på rensing av bæsj
INDUSTRI: Cambi har gjort kloakk fra 75 millioner mennesker til eksportsuksess og levebrød for 150 ansatte. Men import av slamprøver får tollvesenet til å stusse.
Vestlandet kupper eksportkamp
INDUSTRI: Hordaland, Møre og Romsdal, Oslo og Rogaland står for 65 prosent av nominasjonene til Eksportprisen 2019.