<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
energikrisen
– Unngår energikrise i vinter
Mildvær og fulle gasslagre gjør at Europa styrer unna en energikrise denne vinteren, tror Trafigura-sjef Jeremy Weir.
Russland-trussel løfter gassprisen
Rørledningen gjennom Ukraina er den siste gjenværende som fortsatt bringer russisk gass til Vest-Europa. Nå truer Gazprom med å strupe denne også.
Smertegrensen er nådd – pøser inn 560 milliarder
Store deler av tysk industri klarer nå ikke å spare mer gass uten å kutte i produksjonen. Regjeringen svarer med en kraftpakke på 560 milliarder kroner.
2023 – ingenting så godt at det ikke er galt for noe
Skulle USA unngå resesjon, europeisk økonomi klare seg bedre enn fryktet i en varm vinter og Kina samtidig droppe nulltoleransepolitikken, er det lite som tilsier at behovet for arbeidskraft da vil svekkes. Da kan det bli utfordrende å få lønnsvekst som er forenlig med sentralbankenes inflasjonsmål på rundt 2 prosent.
– Fullstendig naivt ikke å snakke om dette nå
Tyske myndigheter tar trusselen om strømavbrudd på alvor, og trapper opp kriseplaner som skal holde økonomien i gang. Én svakhet er derimot avslørt.
– Kan Kina bli kastet ut av WTO?
Elisabeth Holvik i SpareBank 1 mener mange av globaliserings- og fredsgevinstene Vesten har nytt godt av siden murens fall og Kinas WTO-inntreden nå kan bli reversert.
Et underskudd Tyskland aldri har sett maken til
Tyske Uniper var den største kjøperen av russisk gass. Energikrisens største offer har hittil i år tapt 40 milliarder euro – tysk rekord i underskudd.