<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
esg
Yara: utslippsversting eller grønn stjerne?
Gjødselbransjen er blant de bransjene i verden som slipper ut mest karbondioksid, og det norske selskapet Yara er en av få globale aktører. Totalt slipper selskapet ut om lag 1/3 av hele Norges utslipp i løpet av ett år, selv om kun en mindre del av dette er i Norge. For tiden er Yara midt i en transisjon til å bli grønt, og selskapets ambisjoner kan gjøre det til en grønn stjerne.
Ingen meravkastning i ESG
Nå som den største hypen knyttet til ESG sannsynligvis er bak oss, er det på tide å spørre: Har fond med ESG-merking innfridd luftige løfter om høyere avkastning og lavere risiko?
Finansguru slakter nyttige idioter og ESG-profitører
– Det er to typer mennesker som jobber med ESG: Nyttige idioter som tror de gjør verden til et bedre sted, og de som kun ønsker å tjene penger på det, sier amerikansk finansguru på besøk i Norge.
AF Gruppen inn i havvind
AF Gruppen skal bruke sin offshorekunnskap til å satse på havvind – Vi er klare når markedet er det, sier entreprenørselskapet. 
– Batterier er den nye oljen
Tusenkronersspørsmålet har i lang tid vært hva Norge skal drive med etter oljen. – Batterier er den nye oljen, sier Freyr-sjef Tom Einar Jensen.
Lange skygger over Norsun
Det er betydelig tvil om solenergiselskapet Norsuns videre drift, hevder revisoren. – Revisjonsberetningen ble avgitt før emisjonen, sier styreleder John Andersen.
Ørsted går fra vind til sol
Etter at vindkraftmarkedet har stoppet helt opp, satser Ørsted på solenergi. Sammen med en partner skal de bygge en av Storbritannias største solparker.