<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
forskere
– Jeg er skuffet over Høyesterett, sier advokat
Advokat Sverre Lilleng hevder at Universitetet i Oslo misbrukte sin makt overfor en stipendiat i forbindelse med et patent i flere verdensdeler. Men Høyesterett gir arbeidsgiver rett.
Studie: - Søvnmangel kan skade hjernen
Søvnmangel kan være skadelig for hjernen, kommer det fram i en ny studie fra Uppsala universitet.
Virusforskere hevder å ha gjort stor oppdagelse
Forskere i Hongkong sier de har funnet et stoff som kan forsinke spredningen av dødelige virussykdommer og mener det kan vært et stort forskningsgjennombrudd.
Finansnæringen er lønnsvekstvinneren siste ti år
De siste ti årene har finansnæringen hatt lønnsvekst på 50 prosent – nesten 50 prosent mer enn ansatte i hotell- og restaurantnæringen.
NUPI-forsker: Liten risiko for krig med Russland
NUPI-forsker Jakub Godzimirski sier Russland ikke vil tjene på en væpnet konflikt med vesten. Han anslår at det er 5 prosent risiko for krig med naboen i øst.
Lakseforsker: - Vi traff en næring som har en utrolig vekst
- Vi forsker på ting som kan forbedre næringen, og det er kjempeartig å få til. Vi har lykkes med våre forskningsprosjekter, sier Kristian Johnsen.
Nesten halvparten av nordmenn stoler ikke på forskning
46 prosent av nordmenn mener forskningsresultater ofte er kjøpt av industri eller myndigheter og dermed ikke er til å stole på, viser ny undersøkelse.