<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
hafjell
Rike hamstret hytter: Her er snittprisen 19 mill
Med Yara-sjef Svein Tore Holsether på første rad, blir Favntoppen på Hafjell en av landets mest eksklusive hyttegrender. I løpet av noen måneder har åtte hytter med gjennomsnittspris på 19 millioner kroner fått nye eiere.
– Vi hadde håpet på noe bedre
– En betraktelig økning, sier den ene. En annen skryter av rekord, mens en tredje hadde større forventninger til årets sesong.
– Ett hundre prosent grådighet
Johan Herman Falck kjøpte en leilighet i Solons prestisjeprosjektet Hafjell Front. Så gikk alt i vasken. Nå raser han mot utbyggeren.
Hytteprisene steg drastisk i fjor: – Interessen for de dyre hyttene er fortsatt overraskende stor
Selv med økt rente og strømpriser som aldri har vært høyere, steg hytteprisene i Norge med hele 10,1 prosent i 2022. Flere meglere melder om kruttsterk interesse for dyre hytter også etter nyttår.
Strømkupp på fjellet
De store alpinanleggene har truffet blink og sparer titalls millioner kroner på langsiktige strømavtaler. Anders Buchardt kan smile. Og sesongkortsalget tyder på at hytteeierne har planer om å trosse strømkostnadene.
– Da må du rett og slett bare selge hytta
Aksjeselskapene har funnet seg godt til rette i fjellet. Eierne risikerer kalde føtter. – En katastrofe for hytteeiere, sier en regnskapsfører om de foreslåtte skattereglene for privat konsum i selskap.
Journalist kjøpte hytte til 37 mill.
Lene Tangevald-Jensen har bladd opp 37 millioner kroner for Hafjell-eiendommen til Lars Staff. – En god investering, sier hun.