<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
handelskrig
– USA sender oss bare til Paralympics
Kinas president Xi Jinping frykter for batterikjempen CATL. Samtidig oppfordrer hans tro tjener og utenriksminister Qin Gang USA til å endre kurs.
Finansminister spår resesjon i eget land
Tysklands finansminister tror nå at landet vil oppleve en resesjon i 2023.
USA svartelister Kina-gigant
Minnebrikkene fra YMTC var på god vei inn i iPhone. Selskapet er blant de over 30 fra Kina som denne uken blir svartelistet av USA.  
2023 - optimist eller festbrems?
Både inflasjon, renter, geopolitikk, økonomisk vekst og finansmarkeder kan overraske i 2023. Her er et knippe argumenter som kan komme godt med i julebordsesongens makroøkonomiske diskusjoner.
– Kan Kina bli kastet ut av WTO?
Elisabeth Holvik i SpareBank 1 mener mange av globaliserings- og fredsgevinstene Vesten har nytt godt av siden murens fall og Kinas WTO-inntreden nå kan bli reversert.
Tronskifte i global luftfart
Mens nordmenn har øynene rettet mot SAS som flyr mot skifteretten, er resten av verden vitne til det som kan være et tronskifte i global luftfart. 
Bra ting, utfordringer og jokere
Trumps handelskrig, pandemien, energitransisjonen og krigen i Ukraina kan ha vært akseleratorer for et økonomisk skifte, skriver Christian Lie, sjefstrateg i Formue.