<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
harald solberg
Orker ikke flere år med polarisering
– Frustrasjonen mellom kystbefolkningen og den såkalt Oslo-eliten øker, sier adm. direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund. Han orker ikke tre år til med polarisering.
Vil skrote rederiskatteordningen
Skatteutvalgets flertall foreslår at rederiskatteordningen avvikles. Rederiforbundet er dypt uenig i forslaget og viser til at den norske rederiskatteordningen bygger på EUs regler.
– Vil svekke investeringer i teknologi
Forslagene til skatteendringer rammer bedriftene og vil svekke investeringer i teknologi og videreutvikling, mener Rederiforbundet.
– Kan lamme veksten
Rederiforbundets sjef Harald Solberg er bekymret for at regjeringen overvurderer hvor bra det egentlig går i næringslivet.
– Ansvarsfraskrivelse fra myndighetene
Rederiforbundet etterlyser tydeligere sanksjonsbeslutninger overfor Russland og synes for mye av ansvaret overlates til rederiene.
Aksjehopp for Rederiforbundet
Rederiforbundet gjorde det svært bra i finansmarkedet i fjor.
Opplagstallene stuper i shipping
Pilene peker oppover igjen i shipping. Det er færre skip i opplag, lønnsomheten øker og norske rederier har begynt å bestille skip igjen.