<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
hydro
Kapper bauxittleveransen til Kina
Indonesia innfører eksportforbud på bauxitt for å satse på innelandsraffinering av råstoffet.
Om å slå inn åpne dører på ESG-rapportering
Alle de store norske selskapene Anders H. Lier nevner, baserer seg på anerkjente internasjonale rapporteringsstandarder, skriver Kirsten Margrethe Hovi og  Magnus Young i Hydro.
Milliardene renner inn i Hydro
Selv om halvparten av Europas aluminiumsproduksjon er stengt ned, og 45 prosent av verdens smelteverk går med underskudd, satt Hydro igjen med nesten 7 milliarder kroner på bunnlinjen i tredje kvartal.
40.000 bak miljøsøksmål mot Hydro
Aluminiumsgiganten har iherdig forsøkt å stanse en erstatningssak anlagt i Nederland av en brasiliansk organisasjon, men får ikke medhold.
Upopulær på hjemmebane
Mens de utenlandske analytikerne stort sett roper kjøp om Hydro-aksjen, er de norske analytikerne skeptiske. Sistemann ut til å nedjustere både estimater og kursmål er Kenneth Sivertsen i Pareto Securities.
CO2-gulvet koster Elkem 200 millioner
Regjeringens forslag om gulv i CO2-kompensasjonsordingen koster Elkem 200 millioner kroner, anslår selskapet.
Grunnrenteskatten kan spise opp kraftgevinst
Hydro bestemte tirsdag kveld å legge ned deler av den norske aluminiumsproduksjonen. Det kan frigjøre mye kraft som kan selges til rekordhøye priser. Men regjeringens skattepakke kan sluke mye av fortjenesten.