<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ingvild borgen gjerde
Obligasjonskjøp kan presse renten ned
Lange statsobligasjoner er fortsatt ikke en god investering absolutt sett, men økte obligasjonskjøp kan likevel presse renten ned, tror Ingvild Borgen Gjerde, DNB Markets.
– Lykke til med det!
Etter Fed-sjefens sterke advarsler mandag har rentekurven flatet ytterligere ut. – Lykke til, sier Ed Yardeni om utsiktene til å unngå en resesjon.
Sterkeste krone på tre år
Normalt svekker kronen seg hvis enten oljeprisen eller børsene faller. Nå stiger kronen på stigende børser nesten uavhengig av oljeprisen.
Analytiker: – Den viktigste kilden til børsoppgangen
Det var mange store nyheter for markedet å absorbere i går, og DNB-analytiker Ingvild Borgen Gjerde mener det kan virke som om den på overflaten minst viktige av dem var den som fikk størst betydning.
DNB Markets: – Børsoppgang mandag til tross for resesjonsfrykt
Den eneste gode forklaringen på at de store børsene i Europa steg med 1-2 prosent i løpet av mandagen er at energiprisene falt mye, ifølge DNB Markets. Tirsdag peker pilen ned.
Tror Fed-slanking begynner i sommer
Fire–fem rentehevinger i år er ikke nok. I tillegg vil Fed fra sommeren bygge ned sin enorme obligasjonsbeholdning, venter DNB Markets.
Analytiker: – Ikke så rart at børsene får seg en støkk
DNB Markets-analytiker Ingvild Borgen Gjerde mener den amerikanske sentralbanken kan få et vanskelig dilemma i 2022.