<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ivar harstveit
Bredere børsoppgang er et sunnhetstegn
Frem til konsumpristallene i november var det de store teknologiselskapene som dro aksjemarkedet. Nå har det endret seg.
Comeback i halvledermarkedet
Innhentingen i chip-markedet byr utvilsomt på mange trender å spille på. Her finner man alt fra dyre vekstselskaper til mer modne verdiorienterte aksjer.
Small-cap henger ikke med på børsoppgangen
Mens S&P 500 har steget om lag 12 prosent i år, er small cap-indeksen Russell 2000 marginalt ned. Når rentetoppen blir nådd kan det komme en rekyl.
Høyere renter bremser fornybar-investeringer
Etter press på energiuavhengighet i Europa og Inflation Reduction Act i USA var det i fjor stor optimisme rundt fornybar-investeringer. Høyere renter og kostnadsinflasjon får imidlertid konsekvenser.
Statlig pengebruk som inflasjonsdriver
Skal du tjene penger fremover, gjelder det å finne selskaper som er posisjonert for boomen i offentlig pengebruk. Spesielt fire nisjer kan være interessant å se på.
Er japanske aksjer en fugl føniks?
Japanske aksjer har skutt til himmels i år, og nå har selskapene begynt å fokusere mer på aksjonærverdier. Det kan være med på å gi varig medvind.
Aksjer som inflasjonshedge?
Aksjemarkedets motstandskraft mot pessimisme og inflasjon gir håp for investorer, til tross for usikkerheten som råder i markedet.