<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
kjernekraft
Verdens dummeste energipolitikk har gitt resultater
Vi må ikke lulle oss til å tro at uten Putin ville alt vært bra. Krisen er i hovedsak selvskapt. Europa har ført historiens kanskje dummeste energipolitikk, skriver Jan Emblemsvåg.
– Jeg ville ikke ha stengt atomkraftverkene
Høyre-leder Erna Solberg skjønner ikke hvorfor Angela Merkel tok beslutningen om å stenge de tyske atomkraftverkene. – Atomkraft er en skikkelig god energikilde, sier Solberg.
Jobber og energipriser i økonomiske hovedroller
Mens ekstreme kraftpriser gjør resesjon i Europa sannsynlig, kan mangel på arbeidskraft og spareoverskudd i privat sektor dempe nedturen i USA, skriver sjefstrateg Christian Lie i Formue.
Ukraina vil ha sanksjoner mot russisk atomindustri
Ukrainas president oppfordrer Vesten til å innføre sanksjoner mot Russlands kjernekraftindustri, som følge av kampene ved Europas største atomkraftverk.
Atomkraftverk i California kan få lengre liv
Californias guvernør vil forlenge levetiden til delstatens siste kjernekraftverk med fem til ti år for å sikre strømforsyningen i en tid med klimaendringer.
Sverige åpner for ny energikilde
Den svenske regjeringen åpner for å forlenge driftstiden for de svenske kjernekraftverkene, samt utrede små modulære atomreaktorer.
33 GW havvind – et historisk tapsprosjekt
Regjeringen vil bygge 33.000 megawatt havvind innen 2040 og skape inntil 52.000 arbeidsplasser, men er det verdt det, spør Jan Emblemsvåg.