<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
klimaendringer
– Mens de profitterer, brenner planeten
Fra talerstolen på klimatoppmøtet i Egypt kritiserer regjeringsledere fra fattige land regjeringer og oljeselskaper for å drive den globale oppvarmingen.
Fra Gullhår til hard økonomisk realitet?
Det er selvfølgelig hyggelig at Gullhår får en pause fra de truende bjørnene, men gitt en svært upålitelig komfyr i det lille huset kan ingen vite hvordan temperaturen på grøten egentlig blir, skriver Christian Lie i Formue.
IMF: Ukraina-krigen kan føre til sosial uro i Afrika
Økende mat- og energipriser som følge av krigen i Ukraina kan føre til økt fattigdom og mulig sosial uro i Afrika, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).
Dalai Lama mener fornybar energi må tas i bruk mot klimakrise
Den tibetanske religiøse lederen Dalai Lama oppfordrer til kutt i fossil energi og økt bruk av fornybar energi for å bekjempe klimakrisen.
Klimakritikk fra Riksrevisjonen: Norge ikke godt nok rustet for klimaendringer
Myndighetene har ikke god nok oversikt over hvor det kan bli mer flom og skred i årene fremover, noe som kan gå ut over folks sikkerhet, mener Riksrevisjonen.
Energiskvis i vente?
Overgangen fra fossil til fornybar energi vil ikke skje pent og pyntelig, men mer sannsynlig i rykk og napp, skriver sjefstrateg Christian Lie i Formuesforvaltning.
2022 – jokernes år?
Et nytt investeringsår nærmer seg. Hvilke blir de positive og negative drivkreftene, og hva kan bli helt avgjørende for økonomien og avkastningsmulighetene fremover?