<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
matproduksjon
Uvanlig mange kyr sendes til slakt – mange bønder gir opp
Over 40 storfebønder har bestemt seg for å legge ned og slakte flere tusen dyr før sommeren. Dramatisk, mener Nortura, som frykter kjøttmangel om få år.
Ureaprisene stiger
Markedet er fortsatt utfordrende, ifølge meglerhus.
Rekordhøye matvarepriser
FNs matprisindeks har nådd det høyeste nivået noensinne.
Hveteboost i Norge: – En stille revolusjon
Andelen norskprodusert mathvete var i 2021 den høyeste på 13 år. Det passer bra når importprisen er blitt rekordhøy.
Matprisene kan stige kraftig på grunn av økte råvarepriser
Dagligvareprodusentenes råvarepriser har steget opp mot 70 prosent. Nå kan matprisene øke betydelig, varsler selskaper.
Åslaug Haga: Verden må spise mer plantebasert
Klimaendringene fører stadig flere ut i sult, og verden må endre kurs, lyder den tydelige beskjeden fra tidligere Sp-leder Åslaug Haga, nå i FNs jordbruksfond.
Frekkere enn flatlusa
Trygve Hegnar skriver i sin avis at jeg er frekkere enn flatlusa. Og det tar jeg som en kompliment, skriver Anders Nordstad, generalsekretær Norsk Bonde- og Småbrukarlag.