<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
menneskerettigheter
Bærekraft er mer enn miljø
Menneskerettigheter er det viktigste bærekrafttemaet for nordmenn under 30 år, skriver Sondre Myge Haugland, Skagen Fondene.
Tidligere leder for Raftostiftelsen, Arnljot Strømme Svendsen, er død
Arnljot Strømme Svendsen døde i Bergen natt til onsdag. I løpet av sine 100 leveår var han både professor på NHH, leder for Raftostiftelsen og kulturleder.
Tesla høster kritikk etter åpning av utsalg i Xinjiang
Tesla høster kritikk fra politikere og menneskerettsgrupper for å ha åpnet et utsalg i Xinjiang-provinsen. Kinesiske myndigheter kaller det dobbeltmoral.
Saudiarabisk fond kjøper opp engelsk fotballklubb
Saudi-Arabias statlige investeringsfond har kjøpt opp den engelske klubben Newcastle United.
Ny lov: Næringslivet pålegges å ha fokus på menneskerettigheter
Stortinget vedtok i juni ny åpenhetslov som vil få betydning for en rekke større selskaper. Loven innebærer at næringslivet regelmessig må gjennomføre såkalte aktsomhetsvurderinger for å kartlegge eventuelle negative konsekvenser for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
EUs finansjoker
Menneskerettighetskravene i den nye EU-taksonomien seiler opp som en mulig joker i norsk næringsliv, skriver Øystein Skotheim, Susanne Munch Thore og Svein Terje Tveit i Arntzen de Besche Advokatfirma.
Norske selskaper kan bli nødt til å sjekke menneskerettigheter
Næringslivets menneskerettsansvar er et rettsområde på fremmarsj, skriver Linn Eckhoff Dolva og Juni Solbrække i Advokatfirmaet Hjort.