<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
mineraler
Vi trenger mineraler, men ikke Nordic Minings gruveprosjekt
Ivar Fossum i Nordic Minings grønnvasker et prosjekt med enormt naturavtrykk, hevder Sigrid Hoddevik Losnegård i Natur og Ungdom.
Resirkulering holder ikke
Vesten trenger bedre tilgang til mineraler. Norge kan og bør bidra, skriver Ivar S. Fossum i Nordic Mining.
Seabed Solutions vil bygge luftslott under vann
Gruvedrift på havbunnen er ikke bare en potensiell miljøkatastrofe, det er et luftslott med tvilsom nytte og lønnsomhet for fellesskapet, skriver Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
Sveitser med milliardfunn i norske fjell
Hans første kjæreste var norsk. Men dette funnet er mye større. Sveitseren Michael Wurmser har gått i dybden i en fjellformasjon i Rogaland, og mener han sitter på verdens største fosfatreserve – verdt flere hundre milliarder kroner.
Hvordan Vesten kan tape den nye kalde krigen
Norske forskeres samarbeid med kinesiske forsvarsforskere kan true Norges mineralstrategi og NATOs sikkerhet, skriver Andreas Svanlund.
Norges råvareavhengighet må reduseres
Norge trenger ikke Putins gass, men også vi er avhengig av råvarer fra diktaturstater. En ny mineralstrategi må dempe sårbarheten, skriver Bjørn Arild Thon i Renas.
Kinas mineralmonopol må utfordres
Regjeringen må få fortgang i arbeidet med å tilby relevant risikokapital for mineralnæringen, skriver Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri.