<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
norges mektigste kvinner
Helse-Norges mektigste: Ny kvinne på topp
Etter ti år med samme kvinne på toppen av Helse-Norge, har det omsider klatret en ny dame til topps – men rollen, den er ikke ny.
Kvinnene regjerer i mediebransjen
De setter dagsorden fra bransjens høyeste, viktigste stillinger. Kvinnene er blitt blant landets mektigste i rollene som redaktører, konsernsjefer og generalsekretærer.
Her er de mektigste kvinnene innen jus
Høyesteretts åtte kappekledde kvinner sitter støtt som de mektigste juristene her til lands. Men stadig flere kvinnelige jurister bekler mektige verv som ledere og juridiske direktører i flere av landets største advokatfirmaer og milliardkonsern.
Organisasjonslivets mektigste
Et samlet trekløver bestående av LO-leder Peggy Hessen Følsvik, leder i Fagforbundet Mette Nord og nestleder i LO Sissel Skoghaug på topp blant de mektigste organisasjonskvinnene, viser tydelig hvilken innflytelse fagbevegelsen har med Arbeiderpartiet i regjering.
De mektigste toppbyråkratene
For første gang er det overvekt av kvinnelige ledere i sentralforvaltningen. De utøver betydelig innflytelse, og er sentrale premissleverandører når mange av landets viktigste beslutninger skal tas.
Ikke skyt budbringeren!
Kronprinsessen med mer makt enn kongen
– Der det er makt, er det kamp om makta. Sånn skal det være, sier Brenna.