<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
norges rederiforbund
Orker ikke flere år med polarisering
– Frustrasjonen mellom kystbefolkningen og den såkalt Oslo-eliten øker, sier adm. direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund. Han orker ikke tre år til med polarisering.
Vil skrote rederiskatteordningen
Skatteutvalgets flertall foreslår at rederiskatteordningen avvikles. Rederiforbundet er dypt uenig i forslaget og viser til at den norske rederiskatteordningen bygger på EUs regler.
Rederiene flagger hjem
Antall skip i det internasjonale, norske skipsregisteret, NIS, øker og er kommet opp i 735. Blant dem som flagger hjem er Belships.
– Vil svekke investeringer i teknologi
Forslagene til skatteendringer rammer bedriftene og vil svekke investeringer i teknologi og videreutvikling, mener Rederiforbundet.
– Kan lamme veksten
Rederiforbundets sjef Harald Solberg er bekymret for at regjeringen overvurderer hvor bra det egentlig går i næringslivet.
Enighet i riggoppgjøret
Partene kom til enighet i riggoppgjøret og det blir ingen streik i Nordsjøen.
Meklingen for flyteriggansatte har startet
Over 1.000 flyteriggansatte går onsdag ut i streik dersom meklingen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund (NR) om flyteriggavtalen ikke fører fram.