<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
norsun
Norsun planlegger gigantinvesteringer i Europa og USA
Norsun henter 90 millioner kroner for å øke tempoet i solenergiselskapets vekstplaner. Den første gigantinvesteringen blir trolig vedtatt rundt årsskiftet.
Solkollaps i Kina
De største kinesiske solenergiselskapene er ned over 40 prosent i år. – Det er faktisk ingen solenergiselskaper som tjener penger, sier en europeisk toppsjef. 
Tvunget til å selge – prioriterer andre vekstselskaper
Scatec Innovation selger Scatec-aksjer for 325 millioner for å holde tempoet oppe i resten av aksjeporteføljen. – Kapitalmarkedene er urolige og nervøse, sier adm. direktør John Andersen.
Gigantkontrakt og pengejakt for Norwegian Crystals
Norwegian Crystal har signert en avtale om å selge wafere for 18,7 milliarder kroner. Samtidig jakter selskapet 1,8 milliarder kroner i frisk egenkapital for å mangedoble produksjonen i Glomfjord. 
Strømprisen kan tvinge Norsun til USA
Norsun har inngått en waferkontrakt med sveitsiske Meyer Burger, og vurderer videre ekspansjon i USA. – Denne kontrakten kan bli veldig stor, sier styreleder John Andersen.  
Bill. mrk. Søker velstående kraftkar med milliardoverskudd
Wafer-produsenten Norsun hadde ved utgangen av 2021 en opptjent egenkapital på minus 667 millioner kroner.  Etterspørselen er 30 ganger større enn produksjonskapasiteten sier konsernsjefen.      
Spår priskollaps i solmarkedet
Det ligger an til en ny priskrig i solenergimarkedet, etter at to kinesiske giganter har gjort drastiske kutt i sine priser.