<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
ole hvalbye
Gassprisen faller: – Motsatt av hva man skulle tro
Til tross for stans i levering av flytende naturgass (LNG) til Europa og kaldere temperatur faller gassprisen: – Prisen reagerer motsatt av hva man skulle trodd, sier analytiker.
Equinors gassinntekter vil stupe
Det investeres tungt i økt LNG-kapasitet i Qatar og USA, og store mengder ny gass vil nå markedet allerede i 2026. Det vil legge betydelig press på Equinors inntekter, og langsiktige investorer bør derfor vurdere alternativer som Shell, TotalEnergies og Aker BP.
Kraftig prishopp etter gasslekkasje
Gassprisen steg kraftig etter lekkasjer på den viktige gassrørledningen Balticconnector – ett år etter Nord Stream-sabotasjen. – Man begynner å spekulere, sier råvareanalytiker.
– Kan bli en perfekt storm
– At det ikke har vært sabotasje av gassledningene fra Russland gjennom Ukraina, er jeg svært overrasket over, sier råvareanalytiker Ole Hvalbye i SEB. Han mener det kan bli en perfekt storm i gassmarkedet.
– Markedet kan snu over natten
De europeiske gassprisene er på det laveste nivået på to år. En cocktail av høye lagre, et Kina på gjerdet og resesjonsfrykt får skylden, ifølge analytiker Ole Hvalbye.
– Balanserer mellom en supertopp og et kraftig nedsalg
SEB skrur opp oljeestimatene og spår en oljepris på 125 dollar i tredje kvartal, fra tidligere 110 dollar.