<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
oppstartsselskap
Norsk startup landet gigantkunde
Den norske oppstartsbedriften Völur har landet en amerikansk gigant på kundesiden. – Avtalen løfter oss til et nytt nivå, sier daglig leder Robert Ekrem. 
Gründerduo kan ha funnet løsning på brannfarlige batterier
Gründerne Ida Marie Pedersen og Synne Sauar vil løse problemet med brannfarlige batterier i avfallsbransjen.
Investorer må tørre å si nei til startupselskaper
Venturemarkedet har gått i frys, og investorer sitter på gjerdet og venter på en markedspris. I mellomtiden går gründerselskapene tom for penger, skriver gründer Anne Kristine Lund.
Frykter ny avgift vil ramme oppstartsselskaper hardt
– Den foreslåtte økte arbeidsgiveravgiften på lønn over 750.000 medfører at mange oppstartsselskaper, spesielt innenfor teknologi, heller vil rekruttere i utlandet, sier Jon Brenden, leder for bedriftsmarked i Nordea.
Jakter 20 millioner til 3D-modellering
Den bergensbaserte nykomlingen Kodon lager byggeklossene til metaverset. Nå jakter de 20 millioner til skalering og markedsføring. 
Gründergjeng hentet 10 millioner til volumstyring
Waved lager programvare for å justere lyden i lokaler basert på støynivå. Nå har de hentet 10,8 millioner kroner til skalering. 
Fra ukesvis til en kort lunchpause
Teknologi-investor Trond Riiber Knudsen har kastet seg inn i Shapemaker som kan designe telefontårn på 10-15 minutter i stedet for flere uker som brukes i dag.