<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
patentstyret
På en snurr 50 år etter
Fleksnes sørger for høy temperatur og er fortsatt et attraktivt blikkfang for kommersielle interesser som pengespill og alkohol i jubileumsåret for TV-serien.
Rekordmange varemerkesøknader i fjor: – Norske bedrifter bør være på vakt
Patentstyret mottok rekordmange 18.142 varemerkesøknader i løpet av 2021. Det er en økning på 9 prosent sammenlignet med 2020.
Norges mest oppfinnsomme fylker
3635 patentsøknader avdekker store variasjoner over hvor i landet det bor en Petter Smart. Se oversikten.
Navnestriden om Highasakite avgjort
Highasakite har kriget om rettighetene til varemerkeregistreringen av bandnavnet i flere år, og fikk nylig avgjort navnetvisten av Klagenemnda for industrielle rettigheter.
Få kvinner søker patent
Selv om kvinneandelen for etablering av enkeltpersonforetak ifølge Innovasjon Norge øker, ser Patentstyret ingen endring i andelen kvinnelige oppfinnere.
NRK får ikke enerett på programnavnet «Popquiz»
Patentstyret avviser NRKs søknad om varemerkebeskyttelse, og dermed kan Radio Vinyl fritt ta i bruk begrepet «popquiz» i sin programvirksomhet.
Offentlig støtteordninger verdt 10 milliarder skal under lupen
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skal rydde i jungelen av virkemidler og offentlige støtteordninger til en samlet verdi av 10 milliarder kroner.