<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
paul volcker
Advarer Fed mot å stramme til for mye
Det er omtrent 50 prosent sjanse for at verden slipper unna, men USA, eurosonen og Storbritannia må gjennom en resesjon, tror Citi.
Dollarsmerten sprer seg
Den rekordsterke dollaren slår mer ut på valutaer i utviklede enn i fremvoksende økonomier, og begynner å bli en hodepine for USA også.  
Stresstesting av inflasjonsmålet
Pengepolitikken under pandemien bidrar til den høye inflasjonen nå. Er vi villige til å betale kostnaden for lavere inflasjon, spør Kai Leitemo.
Potensielt skrekkfunn
Larry Summers-analyse antyder at Jerome Powell må senke inflasjonen nesten like mye som Paul Volcker måtte tidlig på 1980-tallet. Han hevet renten med 10 prosentpoeng.
Frykter nye prisbomber på rekke og rad
Tidligere finansminister Larry Summers mener at USA beveger seg mot akselererende inflasjon, og frykter en hard landing.
Tid for advokatvitser
To advokater gikk inn i hver sin sentralbank. Men vet Jerome Powell og Christine Lagarde hva de skal gjøre når det trengs noe nytt?
Paul Volcker er død
USAs tidligere sentralbanksjef Paul Volcker, som var sentral i utforming av landets økonomiske politikk i over seks tiår, er død, 92 år gammel.