<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
petrochina
Vil hjelpe befraktere til å redusere CO2-utslippene
Siglar Carbon skal få lasteeiere til å redusere CO2-utslipp og fraktkostnader ved transport av olje, oljeprodukter og gass til sjøs.
Prisfallet fortsetter
Også junikontrakten for WTI-olje nærmer seg null, som følge av fortsatt overproduksjon og stadig mindre lagerkapasitet.
Spår stygge tall for Kinas oljegiganter
I denne uken legger Sinopec og PetroChina frem sine tall for første kvartal. Forvaltningsselskapet Bernstein venter blodrøde bunnlinjer.
PetroChina mindre verdt enn oljereservene
De store oljeselskapene er verdt både to og tre ganger oljereservene de sitter på, men ikke PetroChina. Selskapet var en gang verdens mest verdifulle, men ikke nå lenger. Verdien på selskapet er nå langt mindre enn de oljereservene selskapet råder over. Men betyr det også at selskapet er billig?
Kilder: Kina vil kjøpe deler av Saudi Aramco
Flere kilder hevder ifølge Reuters at det kan gå mot alternative løsninger for den planlagte børsnoteringen av Saudi-Arabias statseide oljegigant. 
Oljefondet dropper indisk selskap av frykt for miljøskade
Norges Bank utelukker indiske Bharat Heavy Electricals Ltd fra oljefondet. Bakgrunnen er en vurdering av risikoen for alvorlig miljøskade.
Bunnlinjen halvert for Kinas oljegigant
Årsrapporten til Kinas største oljeselskap CNPC som er hovedeier av PetroChina er tydelig merket av oljeprisfallet i 2015.