<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
petter haugen
Sender tørrlastaksje opp – håper på mer enn dobling
Petter Haugen er kjent for sine euforiske shipping-analyser. Nå klinker han til igjen og mener et av Fredriksens rederier skal stige med nesten 140 prosent. 
– Markedet kan bli spinnvilt
Resesjonsfrykt har preget shippingaksjene, men det finnes gode kjøp. Tre analytikere har valgt ut de man nå bør satse på – og hvilke man bør unngå.
Spår fest i gassfrakt
Analytikerkorpset oppjusterer kursmålene på Avance Gas i forkant av resultatfremleggelsen. Petter Haugen i ABG og Eirik Haavaldsen i Pareto øyner lukrative rater for gassfrakt.
Tank er fremdeles toppvalget
Shippinganalytiker Petter Haugen i ABG Sundal Collier viser til økt oljeeksport fra USA samt minst to år med begrenset flåtevekst.
Knallsterke rater for Höegh Autoliners
Etter Höegh Autoliners seilet inn rekordrater i mars, tok ratene seg en pust i bakken i april. – Det var nok en god måned, sier rederisjef Andreas Enger.
Med shipping som inflasjonsguide
«Shippinginflasjonen» forteller nå at overordnet inflasjon vil fortsette å falle, og kanskje også raskere enn sentralbanksjefer synes å tro?
Spår et enda sterkere bilskipsmarked
Ordreboken har skutt til himmels, men analytiker Petter Haugen er ikke bekymret. – For at bilshipping skal bli dårlig i 2023 må det skje noe helt dramatisk, sier han.