<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
private equity
– Du kan få i både pose og sekk
Alternative investeringer kan gi høyere avkastning til lavere risiko enn en tradisjonell aksje- og obligasjonsportefølje. Men: Du må kunne håndtere ulempene.
Mot bedre tider for aksjeplukkere?
Høyere økonomisk turbulens de neste årene vil bidra til at nye vinnere inntar manesjen og at markedet ikke nødvendigvis løfter alle «båter» i finansmarkedene samtidig. Større spredning i feltet skal i teorien bli en fordel for de mest aktive forvalterne. Og: Det finnes gode argumenter til å øke andelen alternative investeringer av høy kvalitet i en langsiktig investeringsportefølje.
Unyansert om private equity
At forvaltere utelukkende er opptatt av bonusavtalene, slik Karl Johan Molnes hevder, nekter jeg å gå med på, skriver Espen Langeland i Argentum.
Vil kryptokuppe fondsinvesteringer
Fra Lugano i Sveits har en norsk gründer planer om å endevende finansmarkedene med blockchain-teknologi. Morten Klein, Kristian Lundkvist, Ketil Skorstad, Andreas Bjarøy har kastet seg på.
Norcap: Det meste er blitt en god del billigere
Prisingen av globale aksjer er ikke lenger skremmende høy, påpeker analysesjef Jarle Sjo. Han foretrekker norske og europeiske aksjefond.
Diversifisering og ukorrelerte investeringer er nøkkelen nå
Det holder ikke bare å kjøpe verdensindeksen, advarer analysesjef Jarle Sjo. Han liker blant annet unoterte aksjer og privat gjeld. 
Har samlet inn milliarder til nytt gigantfond
Investeringsselskapet EQT har nå fått inn nesten 150 milliarder kroner til sitt nye gigantfond.