<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
robert nystad
Fra 2,7 til 6,7 prosent rente på tre år
Mens eiendomsinvestorer for tre år siden hadde lånekostnad på 2,7 prosent, ligger den i dag på rundt 6,7 prosent – hvis du har 50 prosent egenkapital.
Tror verdifall kan skape trøbbel for eiendomsinvestorer
Dersom verdifallet i markedet blir «noenlunde i tråd» med det Union venter, vil mange aktører svette, varsler analytikerne i en ny rapport. 
Unions utlånsundersøkelse: – Betydelig risiko knyttet til refinansiering
Unions bankundersøkelse for første kvartal viser at den femårige swaprenten stiger til 3,27 prosent – en oppgang på 30 basispunkter. Likevel er renten lavere enn i fjerde kvartal.
Dramatiske endringer for eiendomsinvestorer
På ett år har kostnaden på eiendomslån med flytende rente gått fra 3,3 prosent til over 6,2 prosent. Og egenkapitalkravet har aldri vært høyere.
Tror mye av verdifallet er tatt ut
Union tror kontoreiendommer i Oslo faller opp mot 15 prosent i verdi fra toppen, og at en betydelig del av verdifallet er i ferd med å bli en realitet allerede.
Ser kraftig økte lånekostnader og mindre utlånsvilje
Unions ferske bankundersøkelse viser kraftig økte renter og bankmarginer, økte egenkapitalkrav og mindre utlånsvilje.
– Boligprisene skal ned 10–15 prosent i Oslo
Union Gruppen mener stram tilbudsside og høy lønnsvekst ikke er nok, og tror boligprisene skal betydelig ned i hovedstaden.