<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
sameie
Feststøy fra naboene utløste erstatningskrav
En kjøper ante fred og ingen fare da han i fjor kjøpte en leilighet i Oslo for 8,3 millioner kroner.
Risikabelt å sitte i borettslagstyret
Selv styreansvarsforsikring kan til tider ikke forhindre store erstatningskrav mot uaktsomme styremedlemmer, advarer to advokater i Gjensidige.
Dette må du vite når du kjøper leilighet i sameie eller borettslag
Vurderer du å kjøpe leilighet står du i hovedsak mellom to valg. Enten bli andelseier i et borettslag eller seksjonseier i et eierseksjonssameie. Boformene er i praksis svært like og begge er trygge. Men det er også noen forskjeller som man bør være klar over og ta i betraktning når man vurderer kjøp.
Misnøye i opposisjonen med at borettslag må vente på strømstøtte
Borettslag kan ende med å måtte skru opp fellesutgiftene for å betale strømregningen, frykter Høyre, som mener regjeringen somler med støtteordningen.
Er boligseksjonen en lovlig boenhet?
En boligseksjon i et sameie er opprettet ved seksjonering. Seksjoneringen av eiendommen betyr ikke nødvendigvis at boligen er lovlig opprettet som boenhet.
Hvem eier parkeringskjelleren i boligsameiet?
Parkeringskjelleren blir ofte driftet og vedlikeholdt av fellesskapet, men den er ikke nødvendigvis et fellesareal av den grunn.
Habilitetsregler i borettslag og sameier
Vi er i høysesongen for avholdelse av årsmøter og generalforsamlinger. Både i borettslag og i sameier stilles det fra tid til annen spørsmål ved en persons habilitet. Grensetilfellene er mange, og erfaringsvis legges det ofte til grunn en for streng praksis.