<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
solstad offshore
Rekordkvartal
Andre kvartal ble tidenes sterkeste kvartal for Solstad Offshore, målt i inntekter og EBITDA. EBITDA-marginen kom inn på 49 prosent.
Fjorårets børsvinner har kollapset
Solstad Offshore var fjorårets soleklare vinner, men nå har skuten skiftet kurs. I år vender analytiker Lukas Daul blikket mot en annen offshoreaksje.
Markedet er lukket og ratene stiger
Voksende behov for lengre sjøtransportruter og få muligheter til å bygge nye skip innen en femårsperiode, gjør Jones Act-markedet for tankfrakt knallsterkt.
Snudde minus til pluss
Solstad Offshore er i medvind og forbedret resultatet før skatt med over 400 millioner kroner i sitt normalt svakeste kvartal.
Investtech advarer: – Risikoen i denne aksjen er ekstrem
– De store svingningene kan skyldes selskapets gjeldssituasjon og behov for refinansiering. Det er ingen støtte i aksjen på kort sikt, advarer Geir Linløkken i Investtech.
Fra syv rederier til ett
Tidewaters overtagelse av plattformforsyningsskipsflåten til Solstad Offshore betyr at syv norske offshore serviceskipsrederier er blitt til en stor aktør.
Selger 37 skip på «billigsalg»
Tidewater har i lang tid siklet på PSV-flåten til Solstad. Skyhøy gjeld og en refinansiering like rundt hjørnet gjorde at amerikanerne fikk kjøpt 37 skip til stor rabatt.