<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
sparebank 1
Etterlyser sterkere forsvar av kronen
Elisabeth Holvik i SpareBank 1 frykter kronen vil fortsette å svekke seg og vedvarende høy rente, så fremt Norges Bank ikke får hjelp fra politikerne. 
Økt mobilbankbruk blant bedriftene
Bruken av bedriftsmobilbankene økte kraftig fjor. DNB øker mest med en brukervekst på 70 prosent.
– Det blir et stramt 2023. Ingen slipper unna
Pessimismen råder ved inngangen til et nytt år. Mange tror de får dårligere råd og vil slite med regningene. Prognosene tyder på at bekymringene er berettiget.
7 av 10 vil kutte i forbruket
70 prosent av norske forbrukere vil stramme inn forbruket i 2023, viser en undersøkelse. Restaurantbudsjettet er det første som kuttes.
– Kan Kina bli kastet ut av WTO?
Elisabeth Holvik i SpareBank 1 mener mange av globaliserings- og fredsgevinstene Vesten har nytt godt av siden murens fall og Kinas WTO-inntreden nå kan bli reversert.
– Sterk rate for Borr
De nye riggkontraktene til Borr Drilling tilsier en dagrate på inntil 140.000 dollar, som er noe av det sterkeste man har sett siden forrige oppgangssyklus.
Resultatfall på 80 prosent for Sparebank 1 Gruppen
Selv om Sparebank 1 Gruppen har barbert bort over 2,2 milliarder fra resultatet, sitter de fortsatt igjen med 600 millioner før skatt.